BodyMeld – new choreographies Contemporary dance, choreography and dance workshops by Zornitsa Stoyanova

Род и диня не прави Родина (aka Family and Watermelon ≠ Homeland)

For ENG – scroll down
🌐ONLINE FREE EVENT🌐
Род и диня не прави Родина 🇧🇬- е онлайн експериментен проект за сбъднатите и несбъднатите мечти, за миграцията, завръщането и вечното търсене на принадлежност.
🤣Хумор и сатира се преплитат с тъга и разочарование в мултимедийно събитие определящо се като нещо между танцов театър, личен разказ, и яко парти.
🌌Всичко това представено през научно-фантастичната естетика на Зорница Стоянова.
Достъпно до всеки с интернет връзка, всяка сряда на март 2021.

Безплатно през страницата на @bodymeld и в този ивент!

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура. @NationalCultureFundBulgaria

……………

Зорница Стоянова (САЩ/РБ) е хореограф, танцьор, куратор, писател, видео и светлинен дизайнер. От 2006г. работи във Филаделфия, където продуцира и представя спектакли и видео под името BodyMeld. От 2020г. живее напълно в София и продължава да ръководи проекти както в САЩ така и на родна земя.

Нейната сценична, видео и фотографска работа използва женското тяло като абстрактен обект разкривайки идеи за сила в женската чувственост и емоционалност. На сцената изследва феминистки идеи, динамиката на властта между танцьори и публика, както и лични истории разкриващи уязвимост в персонажите.

Последното и представление AndroMeda е поръчано и представено от престижния Philadelphia Museum of Art (2020), а соло спектакъл Explicit Female(2016) е награден с Филаделфийската награда за съвременен танц “Rocky”. Стоянова представя сценичните си работи в САЩ, България и Франция. Канена е на хореографски резиденции в Полша, Румъния, САЩ и България, и представя танцовите си филми във фестивали в САЩ, Мексико, Аржентина, Уругвай, България, Ирландия, Германия и Бангладеш.

Стоянова е привърженик на устойчиво развитие на танцовото общество и създава множество програми за подпомагане и сътрудничество на независими хореографи. Като BodyMeld прави множество партньорства както с индивидуални артисти така и с организации като Movement Research, NYC; Art Station Foundation, Poland; Philadelphia Dance Projects, USA; и други. Зорница пише периодично за thINKingDANCE.net. www.bodymeld.org

———————————-

Family and Watermelon Does Not Make Homeland – is an online experimental project about the American dream, immigration and the eternal search for belonging.
🤣 Irony intertwine with sadness and disappointment in this virtual experience mixing genres of dance theater, personal story, and a dance party.
🌌All this is presented through the science fiction aesthetics of Zornitsa Stoyanova.
Available to anyone with an internet connection, every Wednesday in March 2021.

Free on the fecebook page of @bodymeld and this event.

This project was made possible with support From The National Culture Fund, Bulgaria @NationalCultureFundBulgaria.

Date

Mar 03 - 25 2021
Expired!

Time

7:00 pm - 6:45 pm

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Mar 03 - 25 2021
  • Time: 2:00 pm - 1:45 pm

More Info

Read More

Location

Sofia
Sofia Sofia Bulgaria
QR Code