BodyMeld – new choreographies Contemporary dance, choreography and dance workshops by Zornitsa Stoyanova

Сутрешни класове със Силвия Чернева, Тамара Вадас, Кристина Джезуалди

Сдружение “Стайна температура” и ХОД Движенческа лаборатория
представят
Културен календар в ХОД 2024г
и
Сутрешни класове за професионалисти
📆 10, 13, 15, 17 май
🕙 10:00-12:00ч
🫴 водещ на класовете: Силвия Чернева, Тамара Вадас, Кристина Джезуалди
💰 30лв за всички класове
📧 За въпроси и записване пишете на hi@hod.bg
❕Класовете са насочени към професионалисти и студенти занимаващи се с движение.
━ Силвия Чернева е движенец и изпълнител със специален интерес към интензивни и атлетични практики и ритъм. Има опит в съвременните танци, автентични джаз/суинг танци и бойни изкуства като капоейра, айкидо и карате. Има голям интерес към социалните и градски танци. В творчеството си тя изследва хореографския потенциал на ежедневното/пешеходното движение и сценарии, както и на играта като акт на създаване и съпротива.
━ Тамара Вадас е танцьор, пърформър и хореограф, базирана в Будапеща. Интересува се как движението може да установява връзка с определено нещо
или някого; актовете на взаимодействие и
приложение на различни дисциплини в перформативни ситуации, както и от импровизацията като инструмент и като форма на театрално изразяване. Често черпи вдъхновение от хората с които танцува и обръща внимание на начина, по който те реагират на определени ситуации, разчитайки на интуицията си и впечатленията си от тях и от работата, която
вършат заедно. Обича да отваря
практиката си за различни социални контексти, където непрофесионалисти могат да ѝ се насладят. Като изпълнител е очарована от възможността за отказ от реалността, не ролева игра, а по-скоро абсолютно присъствие. Вярва, че танцът е артистична форма, която се променя през цялото време.
━ Кристина Джезуалди е танцьор, хореограф и учител по йога, базирана във Филаделфия. Преподава йога над 10 години и е влюбена в начина, по който йога прави място в тялото и съзнанието. Учила е при Мари Иреола, Никол Биндлър и Доун Механ. Води класове за възрастни хора, студенти и деца.
Кристина също така е художник в резиденция в Mascher Space Co-op. Свирила е с Никол Биндлър, Мег Фоли, Ани Уилсън, Кърт Хауърт, Зорница Стоянова – [Here]begin Dance и <fidget>. Тя е защитник на „Направи си сам“, сътрудничество в малък мащаб. Завършва Университета по изкуства с бакалавърска степен по танци.
Силвия, Тамара и Кристина са част от програмата Trilateral Dance Artist Exchange, която се администрира от БодиМелд – Зорница Стоянова и е осъществена с партньорство с Workshop Foundation, Унгария и Philadelphia Dance Projects, USA. Trilateral Dance Artist exchange е възможно с подкрепата на Trust for Mutual Understanding.
👀 Във втората половина на месеца водещ класовете ще бъде Велизар Груев.
Визуална идентичност: Studio FRANK
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма “Култура” и в партньорство с творческа студия “Студентина”

Date

May 17 2024
Expired!

Time

10:00 am - 12:00 pm

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: May 17 2024
  • Time: 6:00 am - 8:00 am

Labels

in person

Location

ХОД движенческа лаборатория
Булевард Черни връх 43, (вход откъм бул. Николай Вапцаров) ет.2, 1407 София, България 1407 Sofia, Bulgaria
QR Code