BodyMeld – new choreographies Contemporary dance, choreography and dance workshops by Zornitsa Stoyanova

HERE [begin] Performing ARTS meeting with Zornitsa Stoyanova

Отворена среща/дискусия HERE [begin] PERFORMING ARTS със Зорница Стоянова, на която ще споделим мнение, добити познания и опит относно това как да продължим да правим сценично изкуство, как да си помагаме и правим „от нищо – нещо“ и как всичко това да се случва, дори и когато имаме деца.
Срещата ще включва и презентация на авторски филм на Зорница, както и неофициална дискусия между присъстващите за трудностите на българските хореографи и изпълнители.
ОТ ЗОРНИЦА СТОЯНОВА
Ако си танцьор, хореограф, актьор, създател на всяко друго сценично изкуство, може би мислиш, че да продължиш да работиш е почти невъзможно?! Искам да ви убедя, че тази гледна точка не винаги е правилна.
Аз вярвам, че артистите сме ТУК, за да създаваме култура! За да променяме света без пари, без оръжие, без средства…само с телата и идеите си.
Но за да оцелеем и да се осъществим, трябва и да бъдем също така реалистични и сплотени. Хубаво е да разбираме, че рядко се намира кой да ни „открие“ и „спаси“. За съжаление дори и да спечелим награда, не ставаме изведнъж богати и известени.

За мен ще бъде изключително приятно да се присъедините към мен и АТОМ и да споделя за моите 15 години в САЩ, как се случва изкуство там, а може би дори ще ви убедя, че българските изпълнители имат повече възможности от американските си колеги.

БИОГРАФИЯ:
Зорница Стоянова живее във Филаделфия, САЩ, където се занимава със сценичното изкуство. След като завършва Bennington College във Вермонт през 2006 г., тя работи като хореограф, куратор, осветител и видео дизайнер. Тя създава, продуцира и представя спектакли и видео под името Here[begin] Dance.
Последният й проект за подпомагане на танцовата общност се нарича “Birthing Bodies, Birthing Art Residency” – резиденция за млади майки в сферата на сценичното изкуство. В момента Зорница работи по нов авторски спектакъл, “Lick My Gun”, изследващ изображението на въоръженото женско тяло в медиите и насилието резултат от свободната продажба на оръжие в САЩ.
В момента Зорница подготвя статия за thinkingdance.net – публикация за танц, посветена на приликите и разликите между хореографите във Филаделфия и България.
Към тази покана ще намерите списък с въпроси, на които трябва да отговорите, за да можете да участвате в събитието – моля, изпратете вашите отговори на register@atomtheatre.info
Всички отговори на всички участници ще бъдат споделени и обсъдени по време на събитието. Резултатите ще бъде публикувана и на thinkdance.net.

ВЪПРОСИ:
1. Какви са най-големите предизвикателства и трудности за теб като създател на сценично изкуство в България? От какво имаш най-голяма нужда в момента?
2. Мислиш ли, че да твориш в България носи някакви предимства? Какви са те?
3. Как съумяваш да продължиш да работиш? Кой ти помага и с какво?
4. Имаш ли познания или умения, които би заменил(а) за нещо което ти трябва в момента?
Например: един час чистене за един час безплатно творческо пространство; яки снимки с професионален фотоапарат, срещу обратна връзка по проект; имаш прожектор, а се нуждаеш от някой да ти сглоби музиката. Нуждите и уменията може да са всякакви.
5. Над какво работиш сега? Какво ти предстои?

Date

Sep 03 2017
Expired!

Time

11:00 am - 1:00 pm

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Sep 03 2017
  • Time: 7:00 am - 9:00 am

More Info

Read More

Location

КЪЩА Creative Hub
КЪЩА Creative Hub Sofia Bulgaria 1505
QR Code